Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

O Κέλτικος: Η πραγματική Ένοια του


ΔΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ Β’ ΤΟΥ 1800 Π.Χ. ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ “ΚΕΛΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ”

Πολλές φορές το Κίνημά μας χρησιμοποιεί το σύμβολο, το οποίο είναι γνωστό (κακώς) σαν κέλτικος σταυρός. Στην πραγματικότητα πρόκειται για αρχέγονο Ελληνικό σύμβολο. Ιδού τι γράφεται σχετικά στο διαδίκτυο, όπου και επισημαίνεται η χρησιμοποίηση του συμβόλου αυτού από την Χρυσή Αυγή:

«ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ – Θ-ΗΤΑ όπως Ήλιος: Όπως ήδη αναφέραμε η παρατήρηση του Ηλίου από τον άνθρωπο ξεκίνησε από αρχαιοτάτων χρόνων. Στην προσπάθεια του να μελετήσει αλλά και να εξηγήσει αστρικά φαινόμενα ο άνθρωπος οδηγήθηκε στην επιστήμη της αστρονομίας αλλά και της αστρολογίας. Σε αντίθεση με την δυσκολία στην παρατήρηση του σχήματος της Γης (και την αποδοχή της σφαιρικής της μορφής), πολύ εύκολα φθάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο ήλιος είναι ένας τέλειος κύκλος. Ένας τέλειος κύκλος θα μπορούσε να αναπαρασταθεί με δύο σύμβολα: το Όμικρον και το Θήτα…

Στην αντίπερα όχθη, η σημερινή μορφή του γράμματος Θ δεν παραπέμπει εκ πρώτης όψεως στην ακριβή αναπαράσταση του Ηλίου, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην μετάλλαξη της γραφικής του μορφής στο πέρασμα των αιώνων. Η αρχική του μορφή απέκλινε ελαφρώς από την σημερινή, όμως ήταν δυνατό να περιγράψει σχηματικά την σχέση του ηλίου με το πλανητικό μας σύστημα. Σε αυτή την πρώτη μορφή το γράμμα Θήτα, έμοιαζε περισσότερο με μια τελεία που περιβάλλονταν από έναν μεγάλο κύκλο, ακριβώς όπως παριστάνεται ο ήλιος τη σήμερον ημέρα στην αστρολογία καθώς αποτελεί το κέντρο του πλανητικού μας συστήματος. Μια δεύτερη μορφή του θήτα που χρησιμοποιήθηκε από τους Έλληνες, φαίνεται να συσχετίζεται άμεσα με την έλευση της λατρείας των Καβείρων, όπου πλέον η έννοια του θεού ξέφυγε από την έννοια της μονάδας και ανάχθηκε στην έννοια της τετράδας. Οι τέσσερις αρχαίες αυτές θεότητες τις φωτιάς, δύο αρσενικές και δύο θηλυκές, είχαν το ιερό σύμβολο των Καβείρων, το οποίο παρουσίαζε μεγάλη ομοιότητα με την σημερινή μορφή του θήτα. Στις μέρες μας η δεύτερη αυτή μορφή του θήτα εκφράζει άκρως εθνικιστικές ιδέες και αντιλήψεις, καθώς «τυγχάνει» να συνδέεται, με την υπόσταση και την δράση της περίφημης οργάνωσης της Χρυσής Αυγής η οποία και το χρησιμοποιεί ως σύμβολο για την αναγνώριση της… Αλέξανδρος Λαζαρίδης»
Πηγή:Xagr.net