Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Διοργανώνουν γιορτές για την πολυπολιτισμικότητα με τα χρήματά μας

Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη η 18η Δεκεμβρίου με ακριβοπληρωμένες εκδηλώσεις υπέρ του “πολυπολιτισμικού μοντέλου”… Ο Jeffrey και η κυβέρνησή του προσπαθούν με κάθε μέσο να… εξοικειώσουν τους Έλληνες, και ειδικά τους κατοίκους της Αθήνας, με την πολυπολιτισμική κοινωνία που, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι καινούργιο φρούτο αφού παίρνει σάρκα και οστά εδώ και αρκετά χρόνια. Ετοιμάζουν λοιπόν, για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου “πολιτιστικές” εκδηλώσεις, όπως τις ονομάζουν, αφιερωμένες στους μετανάστες λανσάροντας το πετυχημένο επικοινωνιακό σλόγκαν… “Σαν στο σπίτι σας”. Όλα αυτά φυσικά με τα χρήματα του ελληνικού λαού και τα κονδύλια της Ευρ. Ένωσης. Εκεί λοιπόν πηγαίνει ένα μέρος των φόρων που πληρώνουμε. Ρώτησε μήπως κανένας τους Έλληνες αν θέλουν όλα αυτά τα εκατομμύρια των μεταναστών στο “σπίτι τους”;

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών μια εκδήλωση αφιερωμένη στους μετανάστες. Πρόκειται για την Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κουμουνδούρου. Τον επίσημο χαιρετισμό προς την εκδήλωση θα απευθύνει η Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργός Εσωτερικών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου “η εκδήλωση θα ενισχύσει τη δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας μεταξύ των ίδιων των μεταναστών και μεταξύ μεταναστών και γηγενών, αναδεικνύοντας συγκεκριμένα πολιτισμικά στοιχεία (μουσική, χορός, κουζίνα) διάφορων χωρών προέλευσης των μεταναστών, με στόχο την προβολή της διαφορετικότητας και της πολιτισμικής τους ταυτότητας.

Με πυρήνα και επικοινωνιακό όχημα το μήνυμα «Feels Like Home»/ «Σαν Στο Σπίτι Σας», η εκδήλωση θα συνθέσει ένα ψηφιδωτό παράδοσης και πολιτισμού εμπνευσμένο από την κουλτούρα των διαφόρων χωρών προέλευσης των μεταναστών.

Η πολιτιστική αυτή εκδήλωση θα έχει ως στόχο την προαγωγή της έννοιας της πολυπολιτισμικότητας και την εξοικείωση των Αθηναίων με την πολιτισμική διαφορετικότητα και ποικιλομορφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, μέσω της επαφής τους με τις παραδόσεις, την τέχνη, και τον πολιτισμό των χωρών προέλευσης των μεταναστών.”
Πηγή:Xagr.net