Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Κώστας Πλεύρης <<Άρχηγος Απλα>>

Γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο. Στη συνέχεια φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές του σε Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον βουλευτή Α' Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνο Πλεύρη.
Πολιτική δράση

Το 1960 ίδρυσε τη φασιστική οργάνωση 4η Αυγούστου, στελέχη της οποίας υπήρξαν πολλές προσωπικότητες της άκρας δεξιάς, όπως ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και της ευρύτερης δεξιάς, όπως ο εν ενεργεία βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως υφυπουργός, κ. Κιλτίδης.

Κατά τη διάρκεια της 7ετούς Χούντας, διορίστηκε καθηγητής στη Σχολή Γενικής Μορφώσεως του Αρχηγείου Στρατού, όπου δίδασκε κοινωνιολογία και προπαγάνδα. Επίσης, διορίστηκε καθηγητής στις Σχολές Αστυνομίας Πόλεων και Χωροφυλακής καθώς και σύμβουλος του Αρχηγείου Στρατού. Ήταν στενός συνεργάτης και κουμπάρος του Ι. Λαδά και διορίστηκε, επί υφυπουργίας του, γραμματέας του ιδιαίτερου γραφείου του. Επίσης έδρασε και ως πράκτορας της ΚΥΠ, γεγονός που αποδέχεται και ο ίδιος, με αντικείμενο τους έλληνες μετανάστες στη Δυτική Ευρώπη, "προκειμένου να διαπιστωθεί από το τότε καθεστώς η ύπαρξη, η οργάνωση και ο τρόπος δράσης της αντιδικτατορικής δράσης τους στο εξωτερικό".

Σε δικαστική απόφαση υπέρ του, σε μήνυση εναντίον συγγραφέα για συκοφαντική δυσφήμιση, έγινε αποδεκτό ότι κατά την περίοδο της χούντας επικοινωνούσε με ιταλικές νεοφασιστικές ομάδες, όπως οι Ordine Nuovo και Avanguardia Nazionale.

Το 1999 ο Κώστας Πλεύρης ίδρυσε το πολιτικό κόμμα Πρώτη Γραμμή, με το οποίο συμμετείχε στις Ευρωεκλογές, τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, επιτυγχάνοντας με περί τις 48.500 ψήφους, ποσοστό 0,75%. Στις εθνικές εκλογές του 2000 σύναψε συνεργασία με τον Μάκη Βορίδη και το κόμμα του, το Ελληνικό Μέτωπο, καθώς και με κάποια πρώην στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ αυτών ήταν και ο σημερινός εκδότης της εφημερίδας Στόχος, Σάββας Χατζηπαρασκευάς. Παρά την συνεργασία η προσπάθειά του έληξε άδοξα, καθώς κατάφερε να αποσπάσει μόνο το 0,18% των ψήφων (12.125). Στις εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος με τον ΛΑ.Ο.Σ. στην Α' Αθηνων, βγαίνοντας πρώτος σε σταυρούς, όμως ο ΛΑ.Ο.Σ. με 2,2% δεν εξέλεξε βουλευτή. Κατόπιν αυτού ο Κώστας Πλεύρης αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική δράση, εντασσόμενος άτυπα στον ΛΑ.Ο.Σ.. Εξαργύρωσε, ωστόσο από τον Γιώργο Καρατζαφέρη την αποχή του με την συμμετοχή του γιού του, Θάνου Πλεύρη στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 και στις εθνικές εκλογές του 2007, οπότε και ο τελευταίος εξελέγη βουλευτής Α' Περιφερείας Αθηνών.
Συγγραφική δράση

Ο Κώστας Πλεύρης έχει συγγράψει σωρεία βιβλίων, κάποια από αυτά με αντισημιτικό περιεχόμενο:

* Σκόπιμα λάθη, Ινδοευρωπαίοι και Εθνικισταί, Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* Το ελληνικόν αλφάβητον, Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* Γλώσσα και μορφή του Χριστού, Εκδόσεις: Ήλεκτρον
* Ο Σωκράτης μπροστά στο θάνατο, Εκδόσεις: Ήλεκτρον
* Τα είκοσι πρωτόκολλα της προδοσίας, Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* Ο διωγμός των αρίστων, Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* Οι Έλληνες, τεύχος Α', Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* 21 Απριλίου 1967, Εκδόσεις: Ήλεκτρον
* Οι Βάρβαροι, Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* Ο Καπιταλιστής, Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* Η γεωπολιτική θέσις της Μακεδονίας, Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* Κοινωνιολογία, Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* Θέματα πολιτικής κοινωνιολογίας , Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* Ρατσισμός - από το ψεύδος στην αλήθειαν, Εκδόσεις: Κόκκινη Μηλιά
* Ποιά γλώσσα και γιατί, Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* Η πολιτική προπαγάνδα, Εκδόσεις: Νέα Θέσις
* Εβραίοι - Όλη η αλήθεια, Εκδόσεις: Ήλεκτρον

Πιο γνωστό είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο του, Εβραίοι - Όλη η αλήθεια.
Κριτική

Για τις απόψεις του, ο Κώστας Πλεύρης έχει χαρακτηριστεί, ακόμη και από εφημερίδες του συντηρητικού πολιτικού χώρου, ως "ναζιστής", "πατέρας του ελληνικού νεοφασισμού" και "θεωρητικός του φασιστικού χώρου".

Στο βιβλίο του Οι Εβραίοι - Όλη η αλήθεια, καταφέρεται με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως "υπάνθρωποι", εναντίον των Εβραίων. Εξαιτίας του βιβλίου αυτού, οδηγήθηκε στο εδώλιο, μετά από βούλευμα εισαγγελέα, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Η επέμβαση του εισαγγελέα είχε γίνει μετά από αναφορά στελεχών του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στη δίκη αυτή καταδικάστηκε (13/12/2007) πρωτόδικα σε φυλάκιση, ενώ αθωώθηκε στο Εφετείο.

Ο ίδιος υπεραμύνεται των θέσεων που έχει εκφράσει στα βιβλία του, ισχυριζόμενος ότι είναι ιστορικός και ότι έχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον να γράφει «κατά των εβραιοσιωνιστών», ενώ δημοσίως αρνείται το εβραϊκό Ολοκαύτωμα. Ωστόσο, αρνείται την κατηγορία ότι προτρέπει σε εξολόθρευση των Εβραίων και θεωρεί τιμή του τη συνεργασία του με το καθεστώς της Χούντας.
Πηγή: Wikpedia.
O παλέμαχος Συναγωστής μας που πάντα είναι εκεί για να τα πεί εξω απο τα δόντια ενα χαρακτιριστικό Βιντεο του...Απολάυστε τον....