Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Νέα προκλητικότατη ενέργεια των Τούρκων: Τουρκικά μαχητικά εισβάλλουν σε πεδίο βολής στην Άνδρο!

Οκτώ τουρκικά μαχητικά τέσσερα F-16 και τέσσερα F-4E εισέβαλλαν σε δεσμευμένη περιοχή στο πεδίο βολής Άνδρου όπου εκείνη την ώρα ασκούντο σκάφη του ΠΝ.

Πιο συγκεκριμένα τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στις 10:34. Στις 10:48 δύο F-16 αποσπασθηκαν από τον υπόλοιπο σχηματισμό και εισήλθαν σε δεσμευμένη περιοχή του πεδίου βολής Άνδρου, την ώρα που ασκούντο εκεί σκάφη του ΠΝ.

Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών σχεδόν 25 λεπτά αργότερα στις 10:57 και αφού πρώτα είχε ενεργοποηθεί η "Hot Line" μεταξύ ΕΚΑΕ στη Λάρισα και Εσκί Σεχίρ.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας είναι εντελώς διαφορετικής "ποιότητας" ακόμη και από την θρασύτατη ενέργεια της περασμένης εβδομάδος όπου τουρκικά αεροσκάφη εισέβαλλαν και πάλι σε δεσμευμένη περιοχή όπου συνασκούντο ελληνικά μαχητικά της 335Μ και γαλλικά Rafale από το αεροπλανοφόρο De Gaulle και αυτό διότι στην περιοχή της ελληνογαλλικής άσκησης η Άγκυρα είχε εκδόσει ΝΟΤΑΜ με την οποία δεν αναγνώριζε την Ικαρία ως περιοχή η οποία μπορούσε να περιληφθεί στην άσκηση καθόσον η Άγκυρα θεωρεί ότι το νησί είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή.

Η σημερινή κίνηση της Τουρκίας τη στιγμή μάλλιστα που στο Αιγαίο έχουν αναπτυχθεί μονάδες του τουρκικού Στόλου στο πλαίσιο της αξιολόγησης του τετάρτου τριμήνου του τουρκικού Ναυτικού καταδεικνύει ότι η Άγκυρα αυξάνει την ένταση των επιθετικών της κινήσεων. Σημειώνεται πως τα τουρκικά μαχητικά δεν αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη, παρά το γεγονός ότι είχαν εντοπιστεί πολύ πριν εισέλθουν στο Αιγαίο και αυτό είναι κάτι που σίγουρα εγείρει σοβαρά ερωτηματικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο
NAFTEMPORIKI.GR
Σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών (τέσσερα F-16 και 4 F4) εισήλθε στις 10:34 στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Στις 10:48 δύο F-16 του σχηματισμού εισήλθαν στη δεσμευμένη με NOTAM περιοχή του πεδίου βολής Ανδρου.

Αμεσα ενεργοποιήθηκε η «κόκκινη» τηλεφωνική γραμμή μεταξύ των αεροπορικών στρατηγείων Λάρισας (CA0C-7) και Εσκί Σεχίρ (CAOC-6), ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.
Πηγή: Ινγογνώμων