Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ

Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγες ημέρες συνελήφθη 22άχρονος, καταζητούμενος από τις 10 Νοεμβρίου, για συμμετοχή στην παρακρατική-τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς». Ο 22χρονος ονομάζεται Ερρίκος Ράλλης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Απ’ το όνομα και μόνο καταλάβαμε πολλά. Βλέπετε, δε βαφτίζουν τα παιδιά τους «Ερρίκους» στο Αιγάλεω, στο Κερατσίνι και στις άλλες λαϊκές γειτονιές της Αθήνας. Το όνομα παραπέμπει σε Εκάλη και Ψυχικό, μπαμπά που φυσάει τον παρά, βίλα με πισίνα, εξοχικά, γκουβερνάντες, «καλά» σχολεία κ.τ.λ. Σήμερα, ακούσαμε στην τηλεόραση να χαρακτηρίζεται «γόνος πολύ καλής οικογένειας», με τονισμένο το «πολύ». Έτσι συνηθίζεται από παλιά, να χαρακτηρίζονται οι πλούσιες οικογένειες «καλές». Λες και οι δικές μας είναι σκάρτες…

Και να ’ταν ο μόνος! Σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες (και συλληφθείσες) των οργανώσεων του είδους αυτού, και γενικότερα τα στελέχη και τα περισσότερα μέλη του αναρχοαριστερίστικου χώρου, αποδεδειγμένα είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών. Αυτό δε μπορεί να είναι τυχαίο. Προφανώς, για να σπάσουν την ανία της πλούσιας ζωής τους, κάνουν την… επανάστασή τους εκ του ασφαλούς, σε «μη παρεξηγήσιμους» χώρους, κι άμα βαρεθούν, η καπιταλιστική επιχείρηση του μπαμπά είναι εκεί και τους περιμένει.

Το κακό είναι ότι κινούνται στο χώρο των αναρχικών-αριστεριστών-συριζαίων κ.τ.λ., και κάποια αγνά φτωχόπαιδα –όχι πολλά ειν’ αλήθεια- αλλά υπάρχουν. Πως έχουνε μπλέξει με τους… επαναστατημένους φλώρους; Υπάρχουν πολλοί παράγοντες: από κάποια σύμπτωση, από μόδα, από την πλύση εγκεφάλου των διάφορων Λαζόπουλων, από την ψευδαίσθηση ότι από το χώρο αυτό μπορούν να πολεμήσουν το σύστημα κ.α. Κάνουμε έκκληση στη λογική τους: Τι δουλειά έχετε με τους ντιντήδες; Τι δουλειά έχετε με τα ενεργούμενα της ντόπιας και της διεθνούς εξουσίας; Φύγετε από τη βρώμα του κόκκινου παρακράτους.